Drouwenermond, kerk


Foto vanuit http://www.kerkeninbeeld.nl

193x: Er wordt door de evangelist van de kerk H. Slomp een houten namaakfront in de kerk geplaatst. Voordat hij evangelist werd in Drwouwenermond was hij winkelbediende en timmerman. Waarschijnlijk werd er gebruik gemaakt van een harmonium. (03)

2009:
De kerk is gesloten en er wordt nu gekerkt in Nieuw-Buinen. De kerk staat te koop via Funda.
In de kerk staat een electronische orgel. Op de galerij een namaak-pijpenfront.

 

2010:  Kerk Drouwenermond haalt de eeuw niet meer - Drouwenermond - De protestantse gemeente Nieuw-Buinen/Buinerveen/Drouwenermond heeft een sloopvergunning aangevraagd voor de kerk aan het Zuiderdiep in Drouwenermond. Sinds anderhalf jaar zijn er al geen kerkdiensten meer in het godshuis omdat er niet genoeg kerkgangers zijn. Om verpaupering te voorkomen besloot het kerkbestuur een jaar geleden de negentig jaar oude kerk te koop te zetten. De hoop was dat een nieuwe eigenaar er een woonhuis of iets anders van kon maken, zodat het gebouw kon worden behouden. Deze wens is niet uitgekomen. De kosten bleken te hoog. De enige koper die er is, een buurman, wil alleen de grond (2.320 vierkante meter) en niet de kerk. Hij heeft de kerk daarom gekocht onder voorbehoud dat hij hem mag slopen. (01)


(01)

2012: De kerk is inmiddels gesloopt. Er is inmiddels een boek verschenen: "De Hervormde kerk van Drouwenermond" door Reinder Sanders.
Zie ook bijgaande PDF uit het Asser gezinsblad van 5 december 2012. (02)

Noten:

  1. Link   http://www.dekrantvantoen.nl 
  2. Frits Kaan attendeerde mij op dit artikel via een Email op 8-12-2012.
  3.  "De Hervormde kerk van Drouwenermond" door Reinder Sanders